Portal za samozapošljavanje i poduzetništvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Ključni elementi poduzetništva sažeti u video lekcijama

1 - Od poslovne ideje do poduhvata

5 ključnih koraka koje morate napraviti da biste se otisnuli u poduzetništvo. Ovih pet koraka detaljno smo opisali na početnoj stranici, "Koraci prema poduzetništvu".

2 - Deset vještina za uspješno samozapošljavanje

Primjer deset vještina koje će vam pomoći da postanete uspješni poduzetnici.

3 - Kompetencije poduzetnika

Još jedan pogled na vještine koje su važne poduzetnicima.

4 - Kako do poslovne ideje?

Nekoliko dokazanih načina kako ćete doći do dobre poduzetničke ideje.

5 - Analiza tržišta

Važno je dobro poznavati tržište na kojem se želimo natjecati s našim proizvodima i uslugama. Pogledajte što nam znači analiza tržišta.

6 - Trebam li zaposlenike?

Jednom kad znamo što želimo prodavati i kome, moramo odlučiti i što nam sve za to treba. Jedna od najsloženijih odluka je: trebate li zapošljavati radnike i koliko njih?

7 - Troškovi pokretanja

Važno je dobro isplanirati sve troškove pokretanja poslovanja - ne samo troškove zaposlenika, nego i prostora, opreme... Evo o čemu sve valja voditi računa.

8 - Izvori financiranja

Troškove pokretanja poslovanja treba u početku moći nekako financirati. Potrebno je nabaviti sirovine, zaposliti ljude, osigurati prostor i opremu…, a sve to dok još nismo niti ispostavili prvi račun. Kako to financirati i kako smanjiti te troškove, pogledajte u ovom filmiću.

9 - Sastojci dobrog marketinga

Prije no što zaigramo tržišnu utakmicu, moramo imati dobru strategiju igre. Marketinška strategija je upravo to - kome ćemo, po kojoj cijeni, na koji način… prodavati naše proizvode i usluge.